Lentile ochelari
Lentile degresive pentru birou.


Vedere clară și comodă atât la calculator cât și în zona de citit

Ochelarii degresivi


Ochelarii degresivi sunt alegerea perfectă pentru cei ce doresc o pereche de ochelari strict pentru zona de lucru a biroului. Aceștia oferă o vedere clară și comodă atât la calculator cât și în zona de citit.

  • Evoluția tehnologiei, o provocare pentru ochi: focusare rapidă la diferite distanțe, monitoare multiple, lumină scăzută

Fie că sunteți la locul de muncă, acasă sau în timpul liber ochelarii degresivi vă asigură vederea relaxată în timpul oricăror activități ce necesită privirea în zona de aproape și intermediar.

Deoarece trăim într-o eră digitală – navigăm pe internet de pe telefon sau tabletă, lucrăm în fața laptopului sau a calculatorului – avem nevoie de o pereche de ochelari ergonomică care să ajute purtătorul să vadă clar în toate situațiile. Durerile de cap, efortul și tensiunea pot apărea și din cauza unor ochelari nepotriviți și din cauza poziției corpului în fața calculatorului.

Exemplul cel mai des întâlnit în ceea ce înseamnă purtarea incorectă a ochelarilor este folosirea ochelarilor destinați cititului în zona intermediară. Deși se poate ajunge la un compromis, dioptriile dintre cele două zone sunt de fapt diferite. Astfel, ochiul este deranjat deoarece privește printr-o dioptrie mai mare sau mai mică, în funcție de caz, ceea ce determină creșterea dioptriilor mult mai rapid.

Lentilele degresive sunt construite pe același sistem de progresie a puteriilor ca la lentila progresivă, dar cu o variație mai mică a dioptriilor. Confortul apare datorită variației dioptriilor ce ne permit să privim prin puterea corespunzătoare fiecărei distanțe la care se află obiectul.

Fiecare pereche de ochelari este unică


Lentilele de birou de la Rodenstock sau Interoptik sunt individualizate și realizate în funcție de mișcările ochiului, de distanța de lucru folosită și de tipul de activitate în care este folosit. Toți acești factori trebuie luați în considerare pentru a adapta lentilele cerințelor dumneavoastră.

Modalitățile de individualizare constau atât în designul lentilei, ce diferă în funcție de distanța la care este nevoit purtătorul să privească, cât și în alegerea unei rame corespunzătoare și a unor tratamente potrivite.

Designul lentilei poate fi ales în funcție de distanța la care trebuie să privească purtătorul.

Book:  – lentila este adaptată pentru vederea în zona de citit

-distanța principală este de 40 cm, iar câmpul vizual este între 40 cm și 90 cm

PC: – ideale pentru distanța monitorului, acesta poate fi vizualizat clar pe toată lățimea lui, dar se poate vizualiza clar și persoana din fața biroului precum și tastatura, fără mișcarea repetată a capului

-distanța principală este de 80 cm, iar câmpul vizual este între 40 cm și 120 cm

Room:  – lentilă adaptată pentru o vedere clară la nivel de încăpere, potrivită pentru activități de relații clienți, ședințe etc

-distanța principală este de 200 cm, iar câmpul vizual este între 40 cm și 200 cm


Ce părere ai de EBA OPTICS Boutique ?